DESTEK PROGRAMLARI

HİBE, DESTEK VE TEŞVİKLER

INC Kobi Asistans

Girişimcilik

Kosgeb Destekleri

Kalkınma Ajansları

Tübitak Destekleri

TTGV Destekleri

AB Hibe ve Destekler

TTGV AR-GE PROJE DESTEKLERİ

1.    Teknoloji Geliştirme Projeleri Desteği

DESTEK AMACI: Teknolojik Ürün" ve "Teknolojik Proses İnovasyonu" kavramları çerçevesinde, bilgi birikimi projeyi gerçekleştiren firmada kalmak üzere, ticari değeri olan ürünlerin elde edildiği teknoloji geliştirme düzeyindeki Ar-Ge faaliyetlerinin desteklenmesidir

Hedef Kitle: Sanayi kuruluşları ve yazılım şirketleri

Destek Mekanizması:

Proje Süresi

En fazla 2 yıl

Destek Miktarı

En fazla 1 Milyon ABD doları

Destek Oranı

En fazla proje bütçesinin %50'si

Geri Ödeme Süresi

1 yılı geri ödemesiz toplam 4 yıl - faizsiz

Hizmet Bedeli

Toplam proje bütçesinin en fazla %3'ü

Desteğin Kaynağı

DTM – TTGV

 2.    Ticarileştirme Projeleri Desteği

Destek Amacı: TTGV'nin Teknoloji Geliştirme Projeleri desteğinden yararlanarak prototip geliştirme aşamasını başarı ile tamamlamış firmaların faydalanabileceği Ticarileştirme Projeleri Desteği, bu projeler sonucunda oluşan çıktıların ölçek ekonomisine uygun şekilde ticarileştirilmesine yönelik projelere destek sağlamayı amaçlamaktadır.
Desteğin çerçevesi, ticarileşme sürecinin gereklerine uygun olarak, tamamlanan Ar-Ge projesi sonrasında uluslararası pazarlarda rekabet gücüne kavuşmak amacıyla yapılması gerekli üretim ve satışa yönelik tüm hazırlık çalışmalarını kapsamaktadır.

 Hedef Kitle: TTGV'nin Teknoloji Geliştirme Projeleri desteğinden yararlanarak prototip geliştirme aşamasını başarı ile tamamlamış sanayi kuruluşları ve yazılım şirketleri.

Destek Mekanizması:

Proje Süresi

E n fazla 1 yıl

Destek Miktarı

En fazla 1 Milyon ABD doları

Destek Oranı

En fazla proje bütçesinin %50'si

Geri Ödeme Süresi

1 yılı geri ödemesiz toplam 4 yıl - faizsiz

Hizmet Bedeli

Toplam proje bütçesinin en fazla %3'ü

Desteğin Kaynağı

TTGV

3.    Ortak Teknoloji Geliştirme Projeleri Desteği

Destek Amacı: Sanayi kuruluşları ve yazılım şirketleri arasında beraber çalışma pratiği ve tecrübesinin "Araştırma ve Teknoloji Geliştirme" çalışmalarında teşvik edilmesi amacı ile tasarlanmıştır. Bu destekle, ortaklıktan doğan artı değeri çoğaltmak üzere kuruluşların uzmanlık alanlarındaki Ar-Ge birikimlerinin bütünü tamamlayacak tarzda bir araya getirilmesi ve daha kapsamlı Ar-Ge faaliyetlerinde bütünleşmenin ve kapasite gelişiminin sağlanması temel hedeftir. Destek ile ortak faaliyet alanlarında rekabet öncesi veya rekabet içi işbirliği oluşturmak için bir araya gelen kuruluşların projeleri desteklenmektedir.
Proje teklif edebilmek için en az 3 kuruluşun ortaklaşa Ar-Ge projesi yürütmek amacına sahip bir Ortak Girişim oluşturması gerekmektedir. Temel ve uygulamalı araştırma süreçlerini de kapsayabilecek projeler için sağlanacak desteğin tamamı geri ödemelidir. Ayrıca Üniversite ve araştırma kurumlarından alınması planlanan hizmet alımlarını özendirmeye yönelik teşvikler ve projelerin nakit akış yönetimlerini kolaylaştırıcı destek şartları sağlanmaktadır. Hedef Kitle: Sanayi kuruluşları ve yazılım şirketleri.

Destek Mekanizması:

Proje Süresi

En fazla 2 yıl

Destek Miktarı

En fazla 2,5 Milyon ABD doları

Destek Oranı

En fazla proje bütçesinin %60'ı

Geri Ödeme Süresi

1 yılı geri ödemesiz toplam 4 yıl - faizsiz

Hizmet Bedeli

Toplam proje bütçesinin en fazla %2'si

Desteğin Kaynağı

TTGV

 TEKNOLOJİK GİRİŞİMCİLİK DESTEKLERİ

Destek Amacı : İleri teknoloji alanlarında yeni iş fikirlerinin oluşturulmasını kolaylaştırmak ve ortaya çıkacak iş planlarının kalitesini artırmak amacı ile geliştirilen Ön İnkübasyon Destekleri, teknoloji temelli iş fikri sahibi kişi ve kuruluşlara, fikirlerini olgunlaştırmaları amacıyla erken aşama destekleri sağlamaktadır.

Hedef Kitle : İleri teknoloji alanlarında iş fikri sahibi girişimciler veya bu girişimcilerin kurma aşamasında oldukları ya da kurdukları tüzel kişiliğe sahip ticari yapılar.

Destek Mekanizması : Ön Kuluçka Desteği, Başlangıç Sermayesi Destekleri kapsamında yatırım yapılmaya aday olabilecek İş Fikirleri’ne sahip girişimcilere; İş Planı hazırlanması ve bu İş Planları'nın uygulanabilirliğinin sınanmasına yönelik olarak sağlanan destekleri kapsar. Yararlanıcı girişimci kişi ve kuruluşlara, mekan destekleri haricinde 50.000 ABD Doları’na kadar mali destek sağlanır. Desteğin süresi, İş Planı yazma aşamasında en çok 8 (sekiz) ay, İş Planı’nın sınanması aşamasında en çok 16 (onaltı) ay olmak üzere, toplam 2 (iki) yıldır

4.    Risk Paylaşımı Desteği

Destek Amacı : Risk Paylaşımı Projeleri Desteği’nin amacı teknoloji tabanlı büyüme potansiyeli olan firmalar yaratmak ve geliştirmektir.

 Hedef Kitle : İleri teknoloji alanlarında küçük bütçeli ve yüksek riskli proje sahibi girişimciler veya bu girişimcilerin kurma aşamasında oldukları ya da kurdukları tüzel kişiliğe sahip ticari yapılar.

 Destek Mekanizması : İleri teknoloji alanlarında küçük bütçeli ve yüksek riskli projelere, proje harcamalarının azami %50’sine kadar olan kısmı için güvence alınmadan, 200.000 ABD Doları tutarına kadar geri ödemeli mali destek sağlanmaktadır. Azami destek süresi 2 (iki) yıldır. B.3.Başlangıç Sermayesi Destekleri

Destek Amacı : Başlangıç Sermayesi Destekleri’nin amacı, yaratıcı, benzersiz ve ileri teknolojiye dayanan fikirlere ve vizyonu olan yetenekli girişimcilere yatırım yapmaktır. Hedef Kitle : Enformasyon ve iletişim teknolojisi, biyo-teknoloji, sağlık, ileri malzemeler, ve diğer yüksek katma değerli pazar sektörleri odaklı, anlamlı ve inandırıcı iş planlarına sahip girişimciler.

Destek Mekanizması : Başlangıç Sermayesi Desteği, iş planlarının hayata geçirilmesi için verilen sermaye desteğidir. Destekten faydalanmak isteyen fikir sahiplerinin hazırlayacakları iş planları değerlendirilirken, tüm yatırımlarda aranan yatırım uygunluk kriterleri şu şekildedir: • Yetkin Yönetim Ekipleri: Teknolojileri ve pazarları konusunda derin alan bilgisi ile girişimcilik vizyonu ve tutkusu olan kişilerdir.
• Geniş Pazar Potansiyeli: Yüksek büyüme oranlı ve kayda değer boyuta sahip, dinamik pazarlara hitap eden ürünlerdir.
• Korunabilir Pozisyon: Tescilli ve veya lider konumundaki teknolojilerdir.
• Çıkış Stratejisi: Yatırımın geri dönüşünü sağlayacak uygulanabilir stratejilerdir. Şirket satışı/birleşmesi veya başarılı bir halka sermaye arzı için belirgin bir yol belirlenmiş olmalıdır.
• Yatırımın Geri Dönüşü: 4-5 yıl içinde yatırımdan çıkılarak alınan riske göreceli olarak yüksek getiri sağlamak.

Başvuru yapmak için TIKLAYINIZ.



KosgebHibeTeşvik BelgesiKrediDestek, Kosgeb BaşvurusuKosgeb HibeleriKosgeb DestekleriKosgeb Kredileri,Kalkınma Ajansı Hibeleri,Kalkınma Ajansı Destekleri,Kalkınma Ajansı Başvuruları,Kalkınma Ajansı Kredileri,Tübitak,Tübitak Hibeleri,Tübitak Kredileri,Tübitak Başvurusu,Tübitak destekleri,TTGV Hibeleri,TTGV Destekleri,TTGV Kredileri,TTGV Başvurusu.


SİZ DE HABERDAR OLMAK İSTER MİSİNİZ ?

Gelişmelerden ve hizmetlerimizden haberdar olmak için kayıt olun.

© Her Hakkı Saklıdır. INC Girişim Danışmanlık Ltd Şti.